Представниці ГО «УААСП» взяли участь у засіданні Європейського комітету CISAC

Представниці відділу з міжнародної співпраці ГО «УААСП» Олександра Духота та Дар’я Влащук взяли участь у засіданні Європейського комітету CІSAC, яке проходило 17-18 квітня в Афінах.

Окрім європейських товариств також були присутні делегації американських, канадської, японської організацій, а також міністерка культури Греції – пані Ліна Мендоні, яка і відкрила засідання Європейського комітету.

У своїй промові пані Ліна Мендоні зазначила, що захист авторського права та суміжних прав є пріоритетом для Греції та Міністерства культури, адже без захисту творців та їхніх прав культура не може розвиватися. Нещодавня транспозиція Директиви з авторського права про єдиний цифровий ринок у грецьке законодавство є практичним доказом на користь захисту авторського права та суміжних прав.

Під час засідання виступив Генеральний директор CISAC Гаді Орон, який розповів про пріоритети та основні проєкти CISAC, приділивши увагу питанню ШІ в індустрії культури та його впливу на контент. Зокрема було обговорено питання про стійке використання цієї технології та законодавче регулювання в Європейському Союзі (ЄС).

Також була приділена увага питанню розвитку ринку та викликів, які постають перед організаціями колективного управління, про технологічні ініціативи для підвищення ефективності колективного управління та результати впровадження в різних країнах Директиви ЄС про єдиний цифровий ринок.

Представники ІОКУ Азіатсько-Тихоокеанського регіону, а саме Китаю, Індії, Південної Кореї, доповіли, з якими викликами вони зіштовхнулися, та як К-поп культура стала однією з провідних галузей корейської економіки.

Німецька ОКУ GEMA надала результати свого дослідження споживчої поведінки покупців. За отриманими даними було встановлено, що ступінь сучасності, популярності та привабливості музичного супроводу має значний вплив на обсяги покупок. Також результати вивчення показали, що вибір музики повинен відповідати специфіці сфери кожного магазину.